Ağrılar içinde üç ay boyunca tedavi için ilaçlar aldım ama ilaç değiştikçe değişen bir hastaydım. Vakit geçmiyordu. Sanki dünya dönmüyor dönen dünyada sadece sana vakit geçmiyordu. Hayatın tüm dertleri sende ama nece dertler çeken ve sabreden insanoğlu vardır. Konya nın çeşitli hastanelerinde çeşitli tedavilerde fayda etmedi. Gerçek şu ki tevekkülümüzü ailecek hiç eksik etmedik. Şuan şu dakika hâlen halimize bin şükür elhamdülillah. Artık farklı hastaneleri denedik ten sonra araştırma hastanesindeki doktorlar hastaneye çocuk bölümüne yatışımı yaptı Sebebi ise şu anki mevcut hastalığıma tanısı yakın olan ailemin hayvancılıkla uğraşmasından dolayı brucella…
Devamını okuAy: Aralık 2020
Turkcell 100 bin engellinin ve 30 bin öğrencinin hayatını teknolojisi ile kolaylaştırdı
Türkiye’nin Turkcell’i, sosyal sorumluluk projeleri ile fark yaratmaya devam ediyor. Daha iyi bir gelecek için sunduğu üstün dijital hizmetler sayesinde Turkcell, 2020 yılında da 100 bini aşkın insanın yaşamına değer katan projelere imza attı. Yıl boyu devam eden projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Vatandaşlarımızın sahip oldukları potansiyellerini hayata geçirebilmelerine destek olmak, sosyal bariyerleri ortadan kaldırmak ve toplumsal fırsat eşitliği sağlamak için teknolojinin kaldıraç etkisini kullanmaya devam edeceğiz” dedi. Teknolojiyi insan faydası için kullanmayı kendine amaç edinen Turkcell; başta engelli bireyler olmak üzere eğitim ve sürdürülebilirlik alanlarında yaptığı…
Devamını okuDOĞU EXPRESS TRENİ
“ Uzun ince bir yoldayım” Diyor hayatı uzun ince bir yol olarak tanımlıyor saz üstadı, halk ozanı Âşık Veysel. Aşık Veysel’in de dediği gibi hayat denilen şey uzun ince bir yolculuktur. Kimi zaman zorlu kimi zaman kolay. Bugün sizlerle uzun ince bir yolu hakkıyla yürüyebilen, düşüp kalkabilen, pes etmeyen bir insanın hikâyesini ve dahası Behçet hastalığını konuşacağız. Sözü fazlada uzatmadan sizleri yılın son röportajıyla baş başa bırakmak istiyorum. Öncelikle sizleri tanıyalım. Merhabalar ben Fatih METİN (Yönetim Kurulu Başkanı) 1975 Konya doğumlu, Kamu Yönetimi mezunu evli ve 3 çocuk babasıyım. Bir…
Devamını okuENGELLİLERDE OLMAZSA OLMAZ; SPOR
Misafir yazarımız Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri FakültesiDoç. Dr. Mustafa KAYA nın yazısı Şimdi sizlerle
Devamını okuACABA NEDİR?-1
Ben Konya’dan Ömer Tanır 1989 Konya doğumluyum. Konya da ikamet eden bir vatandaşım. Bu kaleme aldığım ilk yazım. 2003 yılında biri bana Behçet hastalığı tanısı konduğunda sen bu hastalık hakkında yazı yazacaksın insanları çektiğin sıkıntılardan dolayı bilgilendireceksin deseydi herhalde geleceği yanlış görüyorsun der veya o günkü çocuk halimi de baz alacak olursam güler geçerdim. Çocukluğumda kıpır kıpır yerinde duramayan bir çocuk dolduğum için doğrusunu söylemek gerekirse komşularımız tarafından sürekli anneme şikâyete gelinen bir çocuktum. Bir gün yine çocukluk arkadaşlarım ile oyun oynarken birden yumurtalıklarımın ağrıması sebebiyle yere düşüp kaldım. Hemen…
Devamını okuENGELSİZ ŞAHSİYETLER-12
Daha çok süper kahraman rolleri ile tanıdığımız Amerikalı oyuncu, yönetmen, film yapımcısı ve aktivist Christopher Reeve nin de geçirdiği bir kaza sonucu hayatının geri kalanını boynundan aşağısı felçli bir şekilde yaşadığını biliyor muydunuz? Film çekimi sırasında attan düşüp üzücü kaza sonrasında boynundan aşağısı felç olan Reeve önce bunalıma girip intihara kalkışsa da daha sonraları bu hastalıkla ilgili bütün dünyada bir farkındalık yaratmaya karar vermiştir. Amerikan Felçliler Derneği başkanı ve Ulusal Engellilik Teşkilatı başkan yardımcılığına seçilmiştir. Omurilik yaralanmalarıyla ilgili araştırmaların devamını sağlamak ve insanlara yardım için Reeve-Irvine Araştırma Merkezi’ni kurmuştur. Engeline…
Devamını okuHAYATA DOKUNMAK -3
Misafir yazarımız FURKAN ALTUNIŞIK ‘İN kaleminden “HAYATA DOKUNMAK -3“ sizlerle
Devamını okuENGELSİZ ŞAHSİYETLER-11
Marlee Matlin Sağ kulağı hiç duymamasına ve 18 yaşına geldiğinde sol kulağının işitme yeteneğini de % 80 oranında yitirip işitme engelli olmasına rağmen hiç pes etmedi. Engeline yenilmedi. Engelini gölgede bırakıp başarılı bir oyuncu olarak adından söz ettirdi. 1993 te Altın Küre ye layık görüldü. Henüz 21 yaşındayken en küçük yaşta ödül alan isim oldu. Sam Cawthorn ölümcül bir trafik kazası geçirip kalbi 3,5 dakikalığına durmasına, sağ kolunun dirseğinden aşağısı kesilmesine rağmen, hayatını tekerlekli sandalyede geçirmesine rağmen vazgeçmedi. Engeline yenilip karamsarlığa düşmedi. Onun yerine ünlü bir motivasyon konuşmacısı olup kendi…
Devamını okuFARKINA VARAMIYORUZ!
İğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmamız gerekiyor. Toplumun engelli bireylere karşı yanlış tutumlarını, eksiklerini eleştirirken dönüp birde kendimize bakmamız gerekiyor. Biz engelli bireyler olarak toplumun engelli bireylere karşı yanlış tutumlarını, eksiklerini görüp ne yapıyoruz? Engelli bireyler olarak toplum içinde kendimizi nasıl konumlandırıyoruz? Kurtarıcı mı olmak istiyoruz? Kurtarılmak mı istiyoruz? Bana kalırsa kurtarıcı olmak yerine kurtarılmayı yeğliyoruz. Kendimiz gölge olmak yerine genelde kolaya kaçıp, pasif davranıp sığınacak gölgeler arıyoruz. Gölgede duranın gölgesinin olmayacağını nedendir bilmem unutuyoruz. İşitme engelli Yazar Turan Yalçın’ın ” Engelliler kendi ayaklarının üzerinde duruyor ve başkalarına muhtaç olmuyorsa…
Devamını okuNEDEN?
Unutulmuş bir şey hatırlanır unutulmayanı hatırlamaya gerek var mıdır? Sorusunu takvimler her 3 Aralığı yani Dünya Engelliler Günü nü gösterdiğinde ister istemez sorarım. Toplum olarak 7 gün 24 saat 365 gün farkında olmak yerine neden gün parselliyoruz? Neden sadece yılın belli günleri slogan atıp slogan üretip sonrasında dün dündür bugün bugündür zihniyetiyle hareket ediyoruz? Neden yılın sadece belli günleri, belli zamanları aydınlanma yaşamışcasına bilinçleniyoruz? Toplum olarak neden engelli bireyleri yılın sadece belli gün ve zamanlarında göklere çıkarıyor sonrasında ise acınası bakışlarımıza, tutum ve davranışlarımıza mahkûm ediyoruz? Ya 3 Aralık Dünya…
Devamını oku