Bugün sizlere sizlerinde merak ettiği bir konuyu hastalığımın teşhis sürecini anlatacağım. Akrabamızın da önerisi ile Ankara eğitim araştırma hastanesine gittik. Sonradan öğrendiğim eritama nodozum dan dolayı kasılmalar ve vücudum halsizlik ile zar zor cildiyeden sıra aldık. Saatler sonra içeri çağrıldığımızda asistan doktor neyiniz var? Diye sordu bizde durumumuzu anlattık. Vücudundaki döküntüyü göster dedi bacağımdaki döküntünün sadece birini görmez sen Behçet’sin deyip teşhisi koyuverdi. Bu bir deneyim miydi yoksa bilgi mi? Eğer Bu Bilgi yahut teşhis ise ki yıl boyunca Konya’da gördüğüm doktorların söyledikleri neydi 🙈 Hiçbir tahlil istemeden elinizdeki tahlillere…
Devamını okuAy: Ocak 2021
YEDİ DEFA DÜŞSEN DE SEKİZİNCİ DE AYAĞA KALK
Benim için çok kıymetli olan bugünden hepinize selamlarımı iletmek istiyorum 😊 Bugün benim doğum günüm, dünyaya gözümü açtığım gün, 27 yılımın başlangıç günü. Doğum günümün yazımın yayınladığı güne denk gelmesi de benim için ayrı bir mutluluk. Bu haftadaki yazımda kendi hayat hikayemden kesitler sunmak istiyorum sizlere. Ben bugün yeni bir yaş aldım. Kimilerine göre yaşlanıyorum, kimilerine göre hayattan aldığım tecrübelerimle olgunlaşma evresindeyim. Bana sorarsanız da mücadelelerimin sayısal olarak vücut bulmuş halini yaşıyorum. Bob Monkhouse‘un çok sevdiğim biri sözü var. Şöyle der: yaş almak kaçınılmaz ama büyümek isteğe bağlıdır. Bu sözü…
Devamını okuBUGÜNKÜ AKLIMLA
Misafir Yazar Mehmet Hüseyinçelebi’nin kaleminden”BUGÜNKÜ AKLIMLA″
Devamını okuBIRAKTIM
Misafir Yazar Mehmet Hüseyinçelebi’nin kaleminden”BIRAKTIM″
Devamını okuKANAT ÇIRPMAK
İlkokuldayken tahtaya kalkmamak için ayakkabımın bağlarını çözer sıranın altına eğilip tekrar bağlamaya çalışırdım. Tahtaya kalkıp öğretmenimin sorduğu soruya hatalı cevap verip arkadaşlarım karşısında gülünç duruma düşmekten korkardım. Oysaki ne kadar yanılmışım… Hata yapmaktan değil hata yapamamaktan korkmalıymışım. Çünkü Einstein’da dediği gibi “Hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir” En kötü karar bile hiçbir şey denememekten iyidir. Yıllar içinde anladım ki hatalarda bir şeyler öğretir uçmak için önce kanat çırpmak gerekir. İnsan düşe kalka yürümeyi, kalmayı öğrenir. Hiç kimse kusursuz değildir. Bir şeyin en iyisini yapamıyorsan yapma mantığı…
Devamını okuACABA NEDİR?-4
Sağlıklı ve mutlu bir günde siz değerli okurlarım ile yazıma kaderime şükrederek devam ediyorum. Ankara’ya sevk edildiğimiz Çocuk Hastanesi’ne vardığımız da dönemin zorlu şartlarında zar zor sıra alabildik. İlk muayenede asistan doktor elimizde daha önce yapılmış tahlillerle gitmemize rağmen yeni tahlil ve tetkikler istedi. Tâbi bilmediğimiz bir şehir bilmediğimiz bir hastanede iki günde ancak yaptırabildiğimiz tahliller ve filmler sonucunda bizimle ilgilenen asistan doktor uzman olan hocasını çağırdı. Gelen uzman bir kadın doktordu. Doktor hanım beni muayene etti. Tahlillerime bakarken babam doktor hanım demek yerine, Anadolu’da yetişmenin verdiği samimiyet ile doktora…
Devamını okuENGELSİZ ŞAHSİYETLER-15
Sörfçü Bethany Hamilton henüz çocuk denecek yaşta köpek balığı saldırısına uğrayıp bir kolunu kaybetti. Ama hayata küsmedi. Engeline yenilmedi. Kendini toplayıp yüzünü hayata dönüp gönül verdiği sörf sporuna sıkı sıkıya sarılıverdi. Başarılarıyla adından sıkça söz ettirdi. Büyük ses getirdi. Avustralya’daki ASP Dünya Gençler Şampiyonası’nda ikinci geldi. 2011’de Soul Surfer isimli filime hayatı, azmi, başarı öyküsü konu edildi. Hamilton un hikâyesi üzerine tam sekiz kitap yazıldı. Bütün dünya onu engeliyle değil başarılarıyla andı. Engeli sörf yapmasına başarılarına engel olmadı.
Devamını okuMUTLULUK İÇİN BİR TUTAM İLETİŞİME NE DERSİNİZ?
Herkese merhaba değerli okurlar 😊 Geçen hafta sizlerle tanıştık. Bu durumdan ötürü çok memnun kaldım. Umarım sizlerde benimle tanıştığınıza memnun kalmışsınızdır😊 Geçen haftaki yazımı aile kurumu üzerine yazmıştım. Bu hafta ise aile kavramının devamı niteliğinde düşündüğüm aile içi iletişim becerilerini kuvvetlendirmeye yönelik bir yazı kaleme almak istedim. İletişim insanların bir araya gelmelerini, birlikte yaşam sürmek adına önemli bir gereksinimdir. Bireyler, sosyal çevrede sağlıklı ve mutlu olmak için iletişim kurmak mecburiyetindedirler. Ayrıca ruhsal – bedensel sağlığın sağlanması yine iletişimle mümkün hale gelebilir. İletişimle beraber anlatmamız gerekenleri aktarmamız bizi oldukça rahatlatan bir…
Devamını okuDİMYAT’TAN DÖNENLER
Misafir Yazar Mehmet Hüseyinçelebi’nin kaleminden”DİMYAT’TAN DÖNENLER″
Devamını okuKIZIMA…
Bu sefer hikâyeme başlamadan sizlere sızlayan yanımdan başlamak istiyorum. Benim ellerinizden öper üç kızım var. Allah herkese onlar gibi akıllı, saygılı çalışkan evlat nasip etsin. İlk kızımın ismi Gülten. Kızım Gülten ismini Ankara’da beni Behçet üveiti hastalığında da muayene eden, beni rahatlatan, akıl veren doktorum Gülten Sungur dan alır. Ben onun bana kazandırdığı bilgiler den dolayı o yaşımda bir kızım olursa adını Gülten koyacağım diye söz vermiştim. Güzel Allah’ımda bunu bana bahşetti ve ismini böylelikle ismini eşimle beraber koyduk. Gülten şuan da kârın ağrısı nedeniyle çocuk cerrahisinde yatıyor hastanelerde edindiğim,…
Devamını oku