Bütün insanlar az ya da çok bir şekilde seçicidir. Hatta seçici olmak sadece insanların değil, bütün canlıların doğasında olan bir durumdur. Evimizde yetiştirdiğimiz çiçeklerin bazıları güneşli ortamdan hoşlanırken bazıları gölgeli ortamı tercih eder. Biz insanlar da bebekken başlarız seçici olmaya. Oyuncak seçeriz, mama seçeriz, kucağına gideceğimiz kişileri seçeriz… Büyüdükçe de seçiciliğimiz artar. Okul seçeriz, arkadaş seçeriz, eş seçeriz, iş seçeriz. Bütün bunlar yetmez. Pazardan tek tek meyve seçeriz. Bu konuda sınırlarımızı zorlarız. Peki, kullandığımız kelimeler konusunda ne kadar seçiciyiz? Hani bir söz var ya “Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?”…
Devamını okuAy: Haziran 2021
ENGELSİZ ŞAHSİYETLER-37
Bu hafta Engelsiz Şahsiyetler-37 nin konusu otizmli yüzücü Şevval Tekin aldığı madalyalarla hem İzmir hem de tüm Türkiye nin gururu olan Tekin 6 yaşındayken bir aylık çalışmayla yarışmaya katıldı bir mücizeyi başarıp Türkiye Şampiyonası’nda ikincilik elde etti. Bununla da yetinmeyen Tekin 2016 yılında düzenlenen Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası’nda ise 1 altın, 2 gümüş madalya kazandı bunun gibi pek çok başarıya imza atan Tekin otizmli çocukların bir kez daha istedikleri zaman muhteşem işler yapabileceklerini gösterdi.
Devamını okuARAYIŞ 4
Misafir Yazar Mehmet Hüseyinçelebi’nin kaleminden “ARAYIŞ 4”
Devamını okuDUYURU YENİ PROJELERİMİZ!😊
YENİ PROJELERİMİZ!😊
Devamını okuFOTOĞRAFHANE-1
Hayatın içinden fotoğraflar FOTOĞRAFHANE bölümünde sizlerle😊
Devamını okuACABA NEDİR? -19
Fizik tedavi bölümünde tedavim oluyordum. Yapılması gereken hareketleri düzenli bir şekilde yapıyordum. Parmaklarımda ki eklem ağrılarım eski sıklıkta olmuyordu. Bu bölümde de hemşire ablalarım olmuştu onlar ile de çok güzel iletişim kurmuştum. Fizik tedavi de bölümünde yatarken sürekli göz kontrolü ne gidiyordum. Meğerse göz kontrolleri benim hastalığım için daha da önemliymiş. Çünkü herhangi bir mutluluk bir stres anında gözümün görmesi düşüyordu. Fizik tedavi de 21 gün yatışım yapıldıktan sonra taburcu oldum. Bana cildiye ve fizik tedavi kontrolüne randevu verecekleri yerde hep göz bölümünden randevu veriliyordu. Behçet hastalığına sahip biri olarak…
Devamını okuBİR GÜN
Bakarsın bir gün gerçek olur hayaller Bir gün sona erer beklemeler sen bile İnanamazsın gerçekleştiğine bir gün Avucuna konar uçup gidenler —————- Bir gün İnanır şüphe edenler Elbet bir gün görür arkasını dönenler Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez Bir gün duyar seni dinlemeyenler ————– Bir günde gitmişti gidenler Bir günde bitmişti bitenler Elbet döner devran tersine Bir gün yeniden doğar ölüler
Devamını okuENGELSİZ ŞAHSİYETLER-36
Bu hafta Engelsiz Şahsiyetler-36 nın konusu Türkiye Ampute Milli Takım kaptanımız Osman Çakmak. Türk Silahlı Kuvvetlerinde Komando olarak görev yapmaktayken mayına basması sonucu bir bacağını kaybederek gazilik şerefine erişen Çakmak . Hayatının tutkusu olan futboldan gazi olup bir bacağını kaybetmesine rağmen vazgeçmedi. Ampute futbol takımlarında profesyonel olarak oynadı. Attığı gollerle herkesi gururlandırdı. Türkiye Ampute Milli Takım kaptanı olarak bir çok kupa kaldırarak ülkemize başarılarıyla katkılarda bulunmayı başardı. İnandı çalıştı ve kazandı.
Devamını okuYARINLAR SENİNLE
İnsan, hayal kırıklığına uğradığında mı yorulur yoksa yaşayabileceği mümkün olan şeyi yaşayamamasından dolayı mı yorulur? Anket yapsam eminim ki net bir cevaba ulaşamam. İki cümleye de baktığımızda aynı anlama geliyor gibi gözükse de aynı değiller. Derinlemesine düşündüğümüzde birbirinden çok ayrı olduklarını fark ederiz. Hayal kırıklığı; insanın beklentilerinin boşa çıkması halinde ortaya çıkan bir duygudur. Geçici bir duygudur. Çabuk atlatıldığı gibi bazılarımızı depresyona sürükleyebilir. Örnek verecek olursam; üniversite öğrencisinin vize sınavından yüksek puan almayı umut etmesi, sonucunun ise öğrencinin beklediği şekilde çıkmaması. Bu öğrenci için hayal kırıklığıdır. Öğrenci aynı zamanda bu…
Devamını okuENGELSİZ ŞAHSİYETLER-35
Küçük yaşlarda gözlerini kaybeden Gültekin Yazgan engellinin ardına sığınıp saklanmak yerine pes etmeyip herkese örnek olmayı seçip hukuk fakültesi okuyup avukat olmuştur. Bunun yanı sıra görme engelli okullarında öğretmenlik de yapmıştır. Türkiye Görme Engelliler Kütüphanesini kurmuştur. Kör Uçuş isimli bir kitap kaleme alıp kendi hayatını anlatmıştır.
Devamını oku