Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ de bitti…
19-28 Nisan tarihleri arasında yaklaşık bir hafta süren Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliğinde zaman su misali akıp geçti.
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinde ilk kez düzenlenen başta Ali Özkanlı, Zekeriya Efiloğlu, Mehmet Ali Bulut ,Sinan Yağmur olmak üzere birçok yazarın ve yayınevinin katıldığı Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliğini benimde bir hafta boyunca gezip görüp gözlemleme şansım oldu. Öncelikle fuarın çocuk okurlara hitap eden bir fuar olması ve çocukları okumaya teşvik etmesi çocukları kitaplarla buluşturması çok güzel…
Bir ihtiyaç karşılanmış.
Katılımcı bazı yayın evlerinin çocukların yanında büyükler içinde geniş çeşitlilikte olmasa da kitaplar bulundurması çocukların yanında gelen büyüklerinde sıkılmadan fuarı gezmesini alışveriş yapmasını sağladı. Çocuklar için yapılmış bando ve tiyatro gösterileri de bir hafta boyunca organizasyona renk kattı. Kitap fiyatları ise günümüz şartları göz önüne alındığında makul seviyelerde diyebilirim. Son olarak da fuarın yeri ile alakalı yani Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesiyle alakalı bir parantez açıp konuyu yavaştan toparlamak isterim.
Hem tanıtım hem de konfor açısından bana sorarsanız Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinde bu etkinliği yapmak dahiyane bir fikir.
İnsanlar yürüyüş yapma, piknik yapma Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesini gezme, temiz hava alma fırsatı buldular. Üstüne birde fuara katılım sağladılar.
Yani anlayacağınız bir taşla bir kaç kuş vurdular…
Bana soracak olursanız Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi konum olarak Kayseri Dünya Ticaret Merkezi fuar alanına kıyasla ulaşımı daha kolay daha merkezi daha ferah bir alan.
Kayseri Dünya Ticaret Merkezi ulaşım ve alan kısıtlılığı olan eski bir yapı bunun yanı sıra tapu kaynaklı sorunları da içinde barındırıyor yani Kayseri Dünya Ticaret Merkezi fuar alanının yetkili merciinin kim olduğu konusunda karışıklıklar yaşanıyor. Daha birçok önemli teknik sorunu ise içinde barındırıyor. bu tür etkinlikleri büyük organizasyonları kaldırabilecek , günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde değil.
Peki ya çözüm?
Başta büyük rekorlara imza atan kitap fuarı ve diğer fuar organizasyonları için alanı da müsait olan Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinin içine günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek tapu hakları, söz hakkı Kayseri Büyükşehir Belediyesinde olan yetkili Merciinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi olduğu ferah geniş bir fuar alanı yapmak ve bundan sonra Kayseri de yapılacak fuar organizasyonlarını orada gerçekleştirmek çözüm olacaktır. Başta Kayseri Büyükşehir Belediyemizin ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr Memduh Büyükkılıç Başkanımızın ve şehrimizden sorumlu diğer yetkililerimizin bu önerdiğimiz çözüm yoluna kulak tıkamayıp dinleyeceklerine, ilgileneceklerine de yürekten inanıyorum.
Söyleyeceklerimi noktalarken 19-28 Nisan tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinde düzenlenen Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde emeği geçen başta Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliğini organize eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç ve SUN FUARCILIK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nuh Mehmet Saçmacı’ya , katılım sağlayan yayınevlerine katılım sağlayan tüm yazarlara emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu yıl ilk kez yapılan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliğini gelişip büyümesi daha çok insana ulaşmasını temenni ederim.