Soylu Yalanlar

Aslında hepimiz kraliyet ailesinden değil miyiz?

Hemen kafalarda soru işareti oldu, ama düşününce tüm insanlık kraliyet ailesindendir.

Soylu ailelerinin belli başlı kuralları vardır. Her zaman ortama uygun giyinmeyi ona göre davranmalı ve yemek yerken özenle ve dikkatli olmalısınız.  Fakat bunların yanı sıra sizlere getirdiği iyi şeyler ve güzel imkanlar vardır.

Belki bu sizlere tanıdık gelebilir. Çünkü toplumsal baskılardan biri de budur. Asla olduğunuz kişi gibi davranamaz , rahat olamazsınız.  Her zaman duruşunuza, konuşmanıza,  giydiklerinize dikkat etmeli  söz de kurallara uymalıyız. Örneğin bir davette pantolon giyemezsin elbise giymeli ve süslenip dikkat çekici olmalısın. Eğer bunları yapmıyorsan dışlanır ve ayıplanırsın, ya da toplum içinde gülmemelisin veya bir davette yemek kurallarına uymak ve bilmek zorundasın.  Kafe restoran gibi yerler de ses yapmadan durmalı dik bir şekilde oturmalısın aksi halde yanınızdaki insanlar sizi utanç kaynağı olarak görür.

Sizce bu sözde kurallar ne kadar doğru  eğer kendimiz olmayacaksak neden bir beyine sahibiz  robot gibi olacak sadece İtaat edeceksek aklımız nerede ? Veya neden bizimde soylu ünvanımız yok   bu durum tüm insanlık için geçerliyken  kenara atılmayı ve tüm bu çabaya rağmen değersiz  görülmeyi bırakın sesinizi çıkarın çünkü hiç bir insan diğerinden daha değerli  değildir. Soylu olmak ve krallık olmak sadece bir yalan hepimiz insan isek ve hepimiz aynı zorluklarla mücadele ediyorsak ayrı veya farklı olamayız.

Misafir Yazar Büşra Kalyoncu’nun kaleminden

Related posts

Leave a Comment