SÖĞÜT GÖLGESİ-9

“Aslanların Krallığı Son Mu Buluyor?”

Bölüm 9:

yönetim bölgesindeki bir tepenin üstünde toplanmışlardı. Çevrelerinde eski yöneticiler, ihanete bulaşmamış yeni yöneticiler, ve meraklı orman hayvanları toplanmışlardı.

Genç aslanlar sürekli olarak kralların çevrelerinde dolaşıyorlardı. Bir güvenlik şeridi oluşturmuşlar, sürekli olarak dört bir yanı da gözlüyorlardı. Uzun kuyruklu genç bir aslan Kızıl Aslana yaklaşarak bir şeyler söyledi. Kızıl Aslan da kuyruğuyla kral Sarı Aslana bir işaret yaparak;

“Tamamdır.”

Dedi. Kral da önce yüksek bir sesle kükreyerek başını orman ahalisinin üzerinde gezdirdi. Yelelerini iyice kabartarak konuşmaya başladı:

“Sevgili orman ahalisi! Bugün ormanımız büyük bir tehlikeyi sizlerin de desteğiyle bertaraf etmiştir. Ormanımızın yönetimini ele geçirerek başka ormanların yöneticilerine devretmek isteyen hainlerin planları alt-üst edilmiştir. Kara Kaplanın, Boz Yeleli Kurdun, Kırmızı Gagalı Leyleğin öncelikli dikkatleri ve bizleri bilgilendirmeleriyle olayın farkına vardık ve önlemler aldık. Bilge Kaplumbağa dostumun da anlattıkları bizleri geç kalmaktan kurtarmış oldu. Bütün yönetim kademelerine kendi yandaşlarını sokmuşlar, haberleşme ağını kendi yandaşlarıyla kurmuşlar, ulaşım noktalarına da yine yandaşlarıyla hakim olmuşlardı. Kurtları sınırdan uzaklaştırmışlar, Kuru Orman bölgesine göndermişlerdi. Kaplanları merkezden uzaklaştırarak nehrin öteki tarafına yollamışlar ve merkezin güvenliğini zayıflatmışlardı. Orman ahalisini de bu fitneye karıştırmak istemişler, sürekli dedikodular yayarak fitneyi de çoğaltmışlardı. Halkımız bu durumu seyretmiş ama hain planlara dahil olmayarak aslanların yönetimine destek çıkmışlar ve bu hareketin engellenmesine yardımcı olmuşlardır.”

“Şimdi ne olacak peki?”

Diye kalabalığın arasından bir ses duyuldu. Kral biraz bakınsa da sesin sahibini göremeyince devam etti:

“Evet, şimdi bilge hayvanlardan, yönetici hayvanlardan oluşan bir kurul oluşturacağız. Kesin kararlar verilene kadar sınırları yine kurt kardeşlerimiz, iç güvenliği de kaplan kardeşlerimiz koruyacaklar. Haberleşme yine leylekler tarafından sürdürülecek, diğer yöneticilere şimdilik dokunulmayacak. Yakalanan hainlerle ilgili kararı da kurulumuz verecek.”

Siyah Aslan orman hayvanlarına dönerek:

“Şimdi kurul toplanacak, orman ahalisi olarak herkes normal yaşamına dönsün. Alınan kararlar Koca Çınara asılacak.”

Diye seslenince tüm hayvanlar hızlıca dağılmaya başladı.

Gümüş renkli Nehir’in göle döküldüğü alandaki çınarların altında kurul toplanmıştı bile. Boz Yeleli Kurt, Kara Kaplan, Kırmızı Gagalı Leylek, Kör Yılan, Boz Ayı, Kel Maymun, Bilge Kaplumbağa gibi yönetici hayvanların yanısıra, orman hayvanlarının en yaşlılarından teşkil edilmiş bir grup da hazır bekliyordu. Yaşlı Kaplumbağa, Bay Baykuş, Uzun Boyunlu Zürafa, Uzun Kulak Tavşan, Beyaz Fil, Ak Sakallı Keçi gibi hayvanlar da bilge kurulunda yer alıyorlardı.

“Evet arkadaşlar” Diyerek söze başladı Sarı Aslan,

“Bundan sonra yapmamız gerekenler hakkında konuşalım, kararları da birlikte verelim.”

İlk sözü Yaşlı Kaplumbağa isteyerek:

“Yakalanan hainlerin işi zaten bitirildi. Orman dışına kaçanlar içinse yapacak bir şey yok. Sınırları daha sıkı koruyalım yeterli olur diye düşünüyorum.”

Kırmızı Gagalı Leylek:

“Ulaşım ve haberleşme ağları başta olmak üzere tüm sistemin daha hızlı çalışması ve daha sıkı korunması gerekiyor bence. Bunun için de tedbirler alınmalı.”

Siyah Aslan biraz hiddetlenerek leyleğe döndü:

“Eskiden bu işlerin başında siz vardınız ve sorun yoktu. Sorun yönetimdeki kişilerden kaynaklandı hep.”

Sarı Aslan anlamamış edasıyla bakışlarını Siyah Aslana dikerken Kör Yılan tıslayarak söz istedi:

“Peki bu işlerde siz yönetici aslanların hiç mi kabahati yok? Bakın kendiniz diyorsunuz hep başkalarından duyduk diye. Orman sadece yönetim bölgesinden ibaret değil ki…”

Aslanlar birbirlerine bakarlarken Bay Baykuş konuşmaya başladı:

“Ormanın her bölgesinde bulunmanız gerekiyordu. Söğüt Gölgesi, Koca Çınar çevresi gibi orman halkının toplandığı bölgeler başta, Kuru Ağaç Bölgesi gibi en ücra köşelerde de varlığınızı hissettirmeliydiniz.”

Bay Baykuşun bu çıkışı Sarı Aslanın pek hoşuna gitmemişti ki pençelerini yere burarak tepki verebildi. Ak Sakallı Keçi de söz isteyerek ince sesiyle konuşmaya başladı:

“Yönetici kralların arasına genç ve tecrübeli aslanları da dahil etmelisiniz bence. Bu ormandaki kontrolü de kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.”

Beyaz Fil kulaklarını sallarken bir yandan da hortumunu dikerek:

“Yeni yönetim belirlenirken kral aslanların da değişiklik yapmaları ormanda olumlu olarak karşılanacaktır. Ben de genç aslanlardan en azından seçilecek birinin yönetime katılmasını istiyorum.”

Ortamın gerildiğini gören Kızıl Aslan kükreyerek söze girdi:

“Kralları ilgilendiren bu konuyu kral aslanlar olarak kendi aramızda görüşerek sonuçlandıralım.”

Uzun Boyunlu Zürafa önce kuruldaki arkadaşlarına sonra da diğer yöneticilere döndü. Tek Tek krallara bakarken:

“Öyleyse siz sayın krallarımız kendi aranızdaki görüşmenizi şimdi yapınız ve bu kurul bugün sizin de kararlarınıza göre versin kararlarını. Boşuna başka günlere uzatmamız doğru olmaz.”

Üç kral seslerini çıkarmadan kuruldan uzaklaşarak bir çınarın altına geldiler. Kızıl Aslan beklemeden söze başladı:

“Kuruldakiler haklı. Sayın kralım benim de fikrime göre en çok sizin yavaş hareket etmeniz, çok hoşgörülü davranmanız orman yönetiminde zaafiyet oluşturdu. Krallık seçimi yapmayı teklif ediyorum.”

Sarı Aslan gözlerini açmış şaşkınca bakarken Siyah Aslan da kulaklarını dikip:

“Evet, bence de krallık seçimi yapmalıyız. Üç kral ve üç yardımcı kral yeniden belirlenmeli. Krallık yönetimine genç aslanlardan da katılmalı ki yönetime duyulan tepkiler en aza insin.”

Sarı Aslan önce konuşmak istercesine diğer kralların yüzüne baktı. Sonra bir süre sessizlik yaşandı.

“Tamam” Dedi Sarı Aslan,

“Bu seçimi de hemen yapıp kurul kararlarıyla birlikte duyuralım öyleyse.”

“Aday olmak isteyenler kurula başvursunlar, kuruldaki oylamayla da adaylar belirlenerek aslanlar olarak kendi aramızda seçim yapalım.”

Kızıl Aslanın teklifi üzerine krallar toplantı yerinden ayrıldılar. Durum kurula bildirildi ve aslanlara da duyurularak kurula başvurmaları istendi.

Kurulda yapılan aday seçim sonuçlarına göre yedi kral adayı ve dokuz da kral yardımcısı adayı vardı. İlginç olan durum ise ne Sarı Aslanın kendisi ne de ailesinden bir başka aslan adaylar arasında bulunmuyordu. Kızıl Aslan ve Siyah Aslan adaylar arasında yerlerini almışlardı. Her ikisinin de birer oğlu yine yardımcı kral adayları arasındaydılar. Sarı Aslan biraz üzgün biraz da kırgın bir şekilde aslanlar arasında yapılacak seçimi izlemek üzere oradan sessizce ayrıldı.

Kara Kaplan krallık seçimlerinin sonucunu yüksek sesle kurulda okudu:

“Kızıl Aslan baş kralımız, Siyah Aslan ve Uzun pençeli Aslan da diğer krallarımız oldular. Yardımcı krallarımız da yenilendiler ve listede açıklandılar. Şimdi yeni krallarımızla birlikte orman yönetimi hakkındaki genel kurul kararlarımızı belirleyeceğiz.”

Bilge Kaplumbağa Sarı Aslanı ve arkasında yer alan ve kendinden oldukça iri yapıdaki oğlu Uzun Yeleyi endişeli gözlerle izliyordu.

“Ah!” Dedi…

“Uzun Yele öyle heybetli ki neden yönetime aday olarak bile sokulmadı anlamadım. Oysa geleceğin kralı olabilecek en uygun adaydı.”

Bölüm Sonu

Mesut Hekimhan

Eğitimci Yazar

mesuthan@gmail.com

Related posts

Leave a Comment