Öner Biyoteknoloji Öğretmen Zirvesinde

Maya Okulları ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Biyoteknoloji Öğretmen Zirvesi” , Türkiye’nin dört bir yanından gelen fen ve biyoloji öğretmenlerini Ankara’da buluşturdu. Zirvenin temel amacı; öğretmenlerin Biyoteknoloji alanındaki güncel bilgi, uygulama ve deneyimlerini paylaşarak sınıf içi öğretim uygulamalarını bilimsel temellere dayalı biçimde zenginleştirmelerine katkı sunmak olurken etkinlik, Dr. Elif Adıbelli Şahin (ABE Türkiye Direktörü) Gülşah Özkan İnal (ABE Türkiye koordinatörü) konuşmalarıyla başladı. ardından, Türkiye’nin eğitim vizyonuna yön veren isimlerden Önce Öğretmen Vakfı kurucusu ve müdürü eski Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Öğrenen Öğretmen: Sürekli Gelişimin Gücü” başlıklı sunumuyla öğretmenliğin dönüşen rolünü konuşmasında ele aldı. Sunumunda, öğretmenin yalnızca bilgi aktaran değil, aynı zamanda sürekli öğrenen, düşünen ve dönüştüren bir aktör olması gerektiğini vurgulayan Selçuk, eğitimde sürdürülebilir gelişimin anahtarı olarak “öğretmen merakını işaret etti.


Zirvede katılımcı öğretmenler, farklı temalarda oluşturulan atölye çalışmaları ve uygulamalı sunumlarla buluştu. DNA barkodlama, mikrobiyal direnç, biyogüvenlik, oyunlaştırma ve dijital laboratuvar ortamları gibi konularda gerçekleşen oturumlarda güncel biyoteknoloji yaklaşımları pedagojik çerçevede ele alındı. ABE Programı kapsamında öğretmenlere sunulan kaynaklar, sınıf içi etkinlik örnekleri ve laboratuvar uygulamaları sahadan gelen örneklerle pekiştirildi.
Zirveye kendi deneyimlerini aktarmak, meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulunmak ve biyoteknoloji eğitiminde yenilikçi yaklaşımları yerinde gözlemlemek üzere katılan öğretmenlerden biri de Hayatın Engelsiz Tarafı Eğitimci yazarlarından Fethi Ahmet ÖNER oldu. Etkinlik boyunca yapılan sunumlar, öğretmenlerin hem bilimsel içerik geliştirme hem de öğrenci merkezli öğretim süreçlerini yeniden yapılandırmalarına ışık tuttu.

HABER:ÖMER FARUK KOTAY

Related posts

Leave a Comment